Viisikon Tuuripeli

© S.H.

Virallinen nimi Viisikon Tuuripeli Rotu & sukupuoli Suomenhevonen, ori
Syntymäaika 13.04.2015 (8v. 15.05.-16) Ikääntyminen Sekalainen
Säkäkorkeus 155cm Rekisterinumero VH15-018-2419
Kasvattaja Ireth, Viisikko Omistaja Em. VRL-02816
Painotus Yleispainotus Koulutustasto HeA/100cm/helppo/noviisi

KTK-II -palkinto orien heinäkuun tilaisuudessa 30.07.2016.
16 + 17 + 19 + 19 = 71p KTK-II
VSN Champion -arvonimi myönnetty 04.05.2016
ERJ-II -palkinto kesäkuun tilaisuudessa 30.06.2016
8,5 + 42 + 12 + 20 + 15 = 97,5 p. ERJ II
KERJ-I -palkinto kesäkuun tilaisuudessa 25.06.2016
9,5 + 41 + 25 + 20 + 15 = 110,5 p KERJ-I
KRJ-II -palkinto heinäkuun tilaisuudessa 15.07.2016
7,5 + 40 + 12 + 20 + 15 = 94,5 p. KRJ-II
VVJ-III -palkinto heinäkuun tilaisuudessa 31.07.2016
9 + 41 + 0 + 20 + 15 = 85p. VVJ-III
SLA-I -palkinto heinäkuun tilaisuudessa 20.07.2016
13 (4-3-3-3) + 23 + 24 + 22 + 15 = 97 p. / SLA-I
Todella hyvät tyypit, alakaulainen lyhyenpuoleinen kaula, lyhyt säkä. Pyöreä avo runko, lyhyt lautanen. Lyhyet sääret, käyrähköt kintereet.

Luonne

Tuuripeli, eli tuttujen kesken Turppe, Turputtaja tai Peluri, on hassunkurinen ja omalaatuinen persoona, joka valloittaa kenen tahansa sydämen hullunkurisine tempauksineen ja hassutuksineen. Lempinimensä Turputtaja se on saanut tavastaan tunkea turpansa aina joka paikkaan, oli kyse sitten ruusupuskasta tai melassiämpäristä. Osaa Turppe ottaa asiat vakavastikin, mutta varsinkin kotona höntsäillessä sillä on tapana iskeä lähes kaikki leikiksi. Tästä syystä harvemmin valmentaudumme kotona vaan matkustamme mieluummin jonnekin toiselle tallille valmennukseen, jotta Turppekin osaa sitten käyttäytyä ja keskittyä työntekoon.

Käsiteltäessä Turppe on hyväluonteinen eikä tee kellekkään pahaa, ainakaan tarkoituksella. Välillä hassutellessa voi toki sattua pieniä kommelluksia, kuten silloin kun Turppe päätti napata melassivesiämpärin kahvasta hampaillaan kiinni ja heilautti ämpäriä osuen taluttajaansa ämpärillä päähän. Tässä ei onneksi käynyt kuinkaan, mitä nyt melassivettä oli ympäriinsä, niin hevosen päällä kuin taluttajankin. Aina ei oikein ymmärrä mitä kaikkea tän hevosen päässä liikkuu, kun kotona se on kuin pikkulapsi.

Tosiaan kotona liikutettaessa Turputtaja iskee usein kaiken leikiksi eikä kunnon työskentelystä meinaa välillä tulla mitään. Onneksi tää 'pikkupoika' on herkkä hipiäinen raippaa kohtaan, sillä kun pari kertaa muistuttaa että nyt ollaan töissä ja tämä pohje yrittää sanoa että se takamus vasemmalle nyt, niin johan alkaa hommat taas sujumaan, ainakin hetken. Huumorintaju on monesti koetuksella täman kanssa kun pitäisi kisoihin treenata ja toinen vaan esittää hölmöä eikä oo tietävinäänkään mitä mikäkin apu tarkoittaa tai sitten kiinnittää huomionsa kaikkeen muuhun mitä ympärillä tapahtuu ja on säikkyvinään välillä omia jalkojaankin. Muuten ratsastelut Turpen kanssa on oikein mukavia, kun ei se oikeasti mitään pelkää, välillä vaan pelleilee. Pukitteluja tai muita niskotteluja tältä herralta ei oo nähty sitten varsavuosien jälkeen.

Kouluratsastus on Turpen mielestä välillä aika tylsää puuhaa, vaikka se on siinä ihan hyvä. Tästä syystä Turpen kanssa treenataankin usein koululiikkeitä jossakin ihan muualla kuin kentällä, kuten vaikka pellolla, jos siis kotona ollaan. Tällöin herran mielenkiinto riittää pikkuisen paremmin ja treenit saattavat jopa onnistua. Varsinaiset kouluvalmennukset menee sit taas ihan toisenlaisella motivaatiolla, kunhan ollaan vieraalla tallilla, tällä kun tuntuu olevan kauhea tarve näyttää muille kuinka hän on paras. Taitaa höntti luulla, että valmennukset on niin sanottuja näytön paikkoja, kun on joku huutamassa kentän laidalla pääpunaisena ja ollaan vieraassa ympäristössä, parempi toki näin, koska eihän ilman kunnon treeniä voi pärjätä kilpailuissakaan.

Esteet ovat Turputtajan mieleen, niiden kanssa ei ole keskittymisongelmia tai muutakaan. Välillä tietysti meinaa vauhtia tulla hieman liikaa kun oikein innostutaan, mutta se on aika pieni miinus, kun kuitenkin käsijarru toimii. Rataesteillä muuri on yksi Turpen lempiesteistä. Muurille lähestyessä Turppe on hyvin tarkka itse jo askelistaan, että pääsee tekemään täydellisen, hiukkan turhan ison, loikan muurin yli. Ratsastajan ei tuossa tilanteessa tarvitse kuin kulkea mukana ja suunnitella jo seuraavaa estettä. Maastoesteillä Turppe tykkää erityisesti kaikesta mihin liittyy vettä, alkuaikoina kun alettiin maastoesteitä vasta treenaamaan oli suurin ongelmamme kun herra olisi halunnut vain jäädä jokaisen "lätäkön" kohalle vettä roiskimaan. Tästä onneksi päästiin eroon, kiitos hyvien valmentajiemme.

Jotta aika ei pitkäksi kävisi ja treenit alkaisi toistaa samaa kaavaa, aloimme treenaamaan Turpen kanssa myös valjakkoajoa. Aluksi se oli pelkkä vitsi, että kokeillaan nyt kun tuon kanssa kaikkea voi muutenkin tehdä, katsotaan että mitä herra tuumaa kun onkin tämmöiset hökötykset perässä. Valjakkoajosta tuli melkein Turpen lemppari, esteet vei vieläkin ykköspaikan, mutta hyvänä kakkosena kuitenkin. Valjakkoajo ja kaikki muutkin ajelutouhut on sellaisia joissa Turppe on aina käyttäytynyt hyvin. Onhan sillä toki pilke silmäkulmassa aina hetkittäin, mutta kertaakaan se ei ole lyönyt leikiksi treenejä.

Kilpailutilanteessa Turppe on parhaimmillaan, se rakastaa huomionkeskipisteenä olemista ja antaakin silloin aina parhaimman kuvan itsestään. Poikkeuksena kotikisat, joissa joskus vähän ote lipsuu ja suoritukset on vain tyydyttäviä, ei erinomaisia kuten yleensä.

Kuvagalleria

kuvat 1-3 © kuvaaja ei halua nimeään mainittavan, muut © S.H.

Sukutaulu

i. Ermentuuri
sh, 157cm, prt
KERJ-I
ii. Valoton
EVM
iii. Eroterä iiii. Raattalan Henkka
iiie. Rentun Ruusu
iie. Hökkäsen Pöläys iiei. Nummen Nikolai
iiee. Tit-Tiina
ie. Hermeliina
EVM
iei. Kipsu ieii. Mettälän Mantere
ieie. Pokemon
iee. Riehaantunut ieei. Jaenttura
ieee. Erpetti
e. Pirenja
sh, 150cm, rt
KRJ-I, ERJ-I, KERJ-II
ei. Pirra
EVM
eii. Peetu eiii. Eetvartti
eiie. Eerta
eie. Emeriina eiei. Eetun Vilke
eiee. Edalmiina
ee. Peerta
EVM
eei. Beetros eeii. Porteen Arvo
eeie. Alisa
eee. Eeroltti eeei. Elmes
eeee. Erija

Jälkeläiset

09.01.2016 sh-o. Hunajan Pelikeisari (e. Moon Sankaritar), om. Em.
10.01.2016 sh-t. Jumalpeli (e. Jumalanpilkka), om. Em.
12.01.2016 sh-o. Pelituuri (e. Itäviima), om. Em.

Kuulumisia / valmennukset

24.12.2015 - Joulupukin apulaisena - omistajan kirjoittama
Saimme Turpen kanssa ainutlaatuisen tilaisuuden, pääsimme joulupukin apulaisiksi parille kotikäynnille. Meillä oli tottakai kauhea tohina päällä jo viikkoa ennen varsinaista tapahtuma päivää, kun täytyi suunnitella Turpelle sopivat punaiset releet ja rempselit, ja tietysti itsellenikin jotakin punaista tonttupukua päälle. Kyllä ompelukone oli kovilla ja valot paloivat aamuyön pikkutunteja myöten, mutta lopulta sain kaiken kasaan ja jouluaattona tallityttöjen kanssa puunattiin Turppe oikein hienoksi, laitettiin juuri putsatut valjaat niskaan ja päähän tietenkin poron sarvet. Valjaissa Turpella oli upeat puna-valkoiset pehmusteet ja kaiken maailman koristuksia mitä tytöt halusivat lisäillä, taisi muutama joulupallokin roikkua. Reki oli tietenkin koristeltu myös teemaan sopivaksi. Onni muuten että saatiin lunta jouluksi, muuten ois ollut aika raskas reissu Turpen rekeä kiskoa. Vähän oli Turputtaja ihmeissään tästä ajankohdasta ja kauheasta tohinasta kun pikkuista ennen neljää lähdettiin ensimmäistä paikkaa kohti. Matka meni hyvin kellon kilinän ollessa ainut ääni, joka rikkoi rauhallisen hiljaisuuden.

Päästyämme perille ensimmäisen kodin pihaan, katseli Turppe ihmeissään ympärilleen. "Mitä mä täällä teen"-se tuntui sanovan ja katseli ympärilleen hämillään. Ei mennyt kauaa kun talon ovi kävi ja lapset tulivat innokkaasti juosten Joulupukkia, "poroa" ja tonttutyttöä moikkaamaan. Ensin Turppe jähmettyi paikalleen kauhistuneena kun kauhea lapsiparvi pöllähti kiljuen ja riemuiten hänen luokseen, mutta hyvin pian se alkoi nauttia lapsilta saamasta huomiosta ja pääsi taas elementtiinsä. Lapset rapsuttelivat aikansa Turppea ja sen jälkeen Pukki ja lapset lähtivät sisälle lahjojen jakoa varten. Turppe oli taas ihmeissään, että eikö nyt tapahdu mitään, tässäkö sitä nökötetään paikallaan ku hölmöläiset. Käppäiltiin siinä vähän eestaas sillä välin kun pukki oli sisälle ettei Turpen lihaksen aivan jäätyisi kun pakkasta oli kuitenkin viitisentoista astetta. Lopulta Joulupukki tuli sisältä ja päästiin jatkamaan matkaa seuraavaan paikkaan.

Seuraavissa paikoissa homma meni lähes samalla tavalla, joka paikassa Turppe oli yhtä hölmistynyt lasten tupsahtamisesta pihalle ja myös heidän katoamisestaan. Kaikesta huolimatta Turputtaja käyttäytyi kuitenkin mallikkaasti ja saimme käytyä kaikki sovitut paikat. Lapset olivat ioisia Joulupukin ja "poron" nähtyään ja kaikille tuli hyvä mieli. Kuten myös Turpellekin viimeistään kun päästiin kotia ja Turppe sai oman jouluateria palkkansa, jonka tallitytöt olivat sille väsänneet. En ole edes aivan varma mitä kaikkea siinä oli, mutta porkkanoita, omenoita ja leipää ainakin. Pääasia että hyvin näytti maistuvan.
Tämmöinen erilainen jouluaatto meillä tällä kertaa takana, eikä ollenkaan huono kokemus!

01.05.2016 - Vappukilpailut! - omistajan kirjoittama
Tottakai meidän oli Turpen kanssa pakko ottaa osaa naapuritallin leikkimielisiin vappukilpailuihin, kun molemmat ollaan tälläisiä ikuisia lapsia. Kyseessä oli esteratsastuskilpailut joissa osallistujilta toivottiin naamiaisasuun pukeutumista ja parhaat puvut luvattiin palkita. Olin väsännyt mulle ja Turpelle mielestäni oikein sopivan asun, olin itse tylsästi pelle, mutta Turppe oli hieno tumppuja osavaa pinkki possu, muovista kärsää ja saparoa myöten oli rooli otettu haltuun. Turppe oli kummissaan kun virittelin sille kaiken maailman härpäkkeitä ja lopullisen oman asuni nähdessään se kavahti hiukan taaksepäin (ai kuka sanoo ettei pellet muka oo pelottavia), mutta heti kun kuuli ääneni se rauhoittui ja oikein pärskähti kuin tuhahtaen "kaikkea sä keksitkin". Olimme onneksi hyvissä ajoin valmiina ja ehdimme rauhassa kävellä naapuritallille, jonne matkaa oli vain pari kilometriä.

Matkalla törmäsimme laumaan mopopoikia, joilla oli kyllä riemussaan pitelemistä kun näkivät pellen ja possun löntystelevän tietä pitkin. Yksi pojista jopa kaatui naureskellessaan ojaan. No, näitä sattuu, nauroin itsekin ja vilkutin pojille ohikulkiessamme. Jatkettuamme matkaa kuulin vielä kun yksi poika huusi mopon moottorimölyn yli kaverilleen 'kukaan ei kyllä usko meitä jos sanomme et possu käveli vastaan'. Naurahdin kommentille ja otimme Turpen kanssa pienen ravipätkän. Pian olimmekin kisapaikalla, jossa oli täystohina menossa, yksi luokka oltiin jo ratsastettu ja toinen menossa. Kolmannen luokan osallistujat valmistautuivat pukeutumalla pukuihinsa ja lämmittelemällä hevosiaan. Pukuja oli kyllä vaikka minkälaisia, mielikuvitusta oli käytetty mitä ihmeellisimmillä tavoilla, mutta se mihin eniten kiinnitin huomiota oli, että kaikilla oli hauskaa.

Lähden verryttelemään Turppea ja päästyämme verryttelyalueelle katsoi Turppekin pari kertaa, että mitähän täällä tapahtuu ja mitä ihmeitä noi on olevinaan, kun kisojen teeman mukaisesti oli esteetkin koristeltu erilaisin härpäkkein, oli serpentiiniä ja ilmapalloja, pehmoleluja ja kumiankkoja... Kaikenlaista. Pikkuisen oli jännittynyt Turputtaja alussa kun verkkasin sitä, mutta onneksi hieman rentoutui verkan edetessä. Ensimmäinen verkkahyppy oli aika valtava loikka, mutta seuraava onneksi jo maltillisempi. Otin vielä pari hyppyä, joiden jälkeen annoin Turpen kävelä hetken aikaa pikkaisen pidemmin ohjin ja vetää henkeä.

Pian olikin jo meidän lähtövuoromme. Kiersin heti kisakentälle päästyämme kaikki esteet läpi näyttäen Turpelle kaikki pelottavat heiluvat härpäkkeet, jottei niitä suorituksen aikana tarvinnut sitten turhia kyttäillä. Pillin vihellys kuului ja oli vuoromme lähteä matkaan. Ponnekas startti ainakin, kun heti pillin vihellyksestä Turppe pomppasi laukalle kuin itsestään. Rata sujui suht hyvin, ei niinkään teknisesti, mutta puomit pysyivät ylhäällä. Muutamalle esteelle tuli aivan järkyttäviä liioiteltuja loikkia ja osalle lähestyttiin mutkitellen, mutta kaikesta huolimatta olen Turppeen tyytyväinen ja meillä oli hauskaa. Kaikkien ratsukoiden suoritettua ratansa selvisi, että tulimme kolmansiksi luokassa, mahtavaa! Kävimme pokkaamassa palkintojenjaosta upean vihreä-kelta-pinkin ruusukkeen ja yllätyskassin, joka meidän tapauksessa sisälsi pussillisen hevosnameja ja riimunnarun.

Paraspuku kilpailun voittajan julkistamiseen oli vielä hetken verran aikaa, jotta tuomaristo ehti miettiä rauhassa ratkaisunsa. Tässä välissä oli siis hyvä hetki tarjota Turpelle hiukan juotavaa. Juotettuani Turpen mietin, että voisin itsekin juoda jotakin, hyvin pian silmiini osuikin simatarjoilupiste, jolle seuraavaksi talsin (possua perässä raahaten). En yleensä kauheasti ole simasta välittänyt, mutta nyt se maistui todella hyvältä, liekkö syynä kauhea jano vai sitten hyvä fiilis. Simalasin tuhottuani ehdimme Turpen kanssa moikata yhtä tuttuamme, mutta keskustelut jäivät kesken kun kuulutettiin, että tuomaristo on tehnyt päätöksensä ja paras puku-palkinnon saaja julkaistaan kisakentälle parin minuutin päästä. Lähdimme talsimaan kisakenttää kohden, emmekä kauaa ehtineet odottaa kun voittajaksi julkistettiin merirosvotar Maiju ja ratsunaan merihevonen Limppu. Voittajan lisäksi palkittiin söpöin puku, jonka sai Nasu, ratsunaan Ihaa. Palkinnot menivät siis tällä kertaa meiltä ohi, mutta aina ei voi voittaa. Eikä se näissä karkeloissa ollut päämäärämme, vaan pitää hauskaa. Siinä onnistuttiin todella hyvin. Vielä kotimatkallakin oli suupielet korvissa.

30.05.2016 - Kauan odotettu pesupäivä - omistajan kirjoittama
Vihdoinkin kunnon kesäkelit! Aurinko paistaa ja mittari kipuaa lähemmäs pariakymmentä astetta. Turppe taisi jo aamulla tarhaan käppäillessään aavistaa mitä tämän päivän puuhiin kuuluu, kun ensimmäisenä meni tarhan kosteimpaan lähes vesilammikoksi kutsuttavaan kohtaan piehtaroimaan. Onneksi nyt eikä pesun jälkeen, koska tänäänhän sen aika on, kesän ensimmäinen kunnon pesupäivä. Aika karistaa viimeisetkin talven pölyt niskoista ja nauttia kesästä.

Myöhemmin päivällä kun olin muut tallihommat saanut tehtyä oli aika hakea Turputtaja tarhasta pesupaikalle. Tämmähän sujui toki vielä vallanmainiosti. Ensimmäisenä oli pakko kumisuan kanssa hangata kuivunut kurakerros Turpen karvoista, josta se nautti kuin viimeistä päivää. Olihan se varmaan mukavaa toki kun hierotaan jokapuolelta kunnolla oikein ajan kanssa. Minusta se nyt ei niinkään ollut mukavaa kun kuivunut muta pöllysi ilmassa ja tarttui pikku hiljaa hikeentyvään ihooni. No, mitäpä en kaakkeroideni eteen tekisi. Tämän jo minut hiellä märäksi kastelleen operaation jälkeen oli tarkoitus päästä viimein kastelemaan varsinaisen pesun kohteena oleva Turppe, mutta ensimmäinen ongelma ilmaantui kun en löytänyt shampoo putelia mistään. Turppe katsoi hölmönä minua kun etsin pitkin hyllyjä ja ämpäripinoja putelia, jonka PITI olla hyllynreunalla muidenkin tököttien kanssa, mutta lopulta se löytyikin vesihanan vierestä, jonne olin sen fiksuna jo nostanut valmiiksi, hyvä minä.

Vihdoin pääsin loiskuttelemaan shampoovettä pitkin turpen pölyistä kuontaloa. Tästä osioista Turppe ei niin kamalasti nauttinutkaan tänään, vaan tepsutteli muka kauhuissaan vaahtoavaa sientä karkuun. Muutama (kymmentä) ärräpäätä myöhemmin oli lopulta koko hepoinen valeltu shampoolla, sekä hinkutettu sienellä ja harjalla. Niin ja no... Olihan se siinä samalla onnistunut minutkin puoliksi kastelemaan, kun epähuomiossa laskin saippuavesiämpärin lattialle hangatakseni Turpen ryntäät oikein puhtaiksi, niin eiköhän Turputtaja napannut siinä välissä ämpäristä kiinni ja läiskytellyt kaikki vedet ympäriinsä (ja suurimman osan tietysti minun päälle). Lenteli taas muutama ärräpää, mutta enpä minä nyt kovin kauaa voinut olla vihainen kun Turppe katsoi vaan 'naureskellen' minua kuin sanoen "jos mut pestään nii sit pestään kyllä sutkin, haiset sitä paitsi paljon pahemmalle ku mä".

Lopulta päästiin sitten lähes viimeiseen vaiheeseen, eli letkuttelemaan shampoot pois. Harvinaista kyllä, tämä sujui varsin hyvin, koska Turppe oli nätisti paikoillaan ja nautiskeli hieman viileästä vedestä jolla sitä huuhtelin. Vielä lopuksi viilalla suurimmat vedet poies ja olimme valmiita. Tästäkin selvittiin hengissä, vaikkakin märkänä. Nyt kun on nätti ja lämmin päivä, niin loppu kuivattelut aattelin et suoritetaan pihalla. Irti Turppea ei voi laskea kun se menee heti piehtaroimaan johonkin mutalikkoon, mutta taluttelin sen vihreätä syömään auringonpaisteeseen. Ei mennyt kauaakaan kun polle oli jo täysin kuiva, ja kuinka kiiltävä siitä tulikaan! Vaikka no... Onhan se tämän hetken hieno, mutta huomenna tai viimeistään ylihuomenna taas kurainen hirvitys... Pessimisti ei pety ja heppatytöt on hulluja, mutta kaikesta huolimatta tämä pieni hetki täytyi ikuistaa. Hetken aikaa mietiskelin miten saisin hyviä kuvia napsailtua Turpesta ja samalla näpertelin voikukista seppelettä.

Kesken pohdintojeni tallitietä pitkin saapuikin Meri ja Tuuli, olivat tulleet ratsastelemaan. Huikkasin tytöt luoksemme ja he suostuivatkin oitis kuvausapulaisiksi. Eikä heiltä ideoita puuttunut, joutui vähän jopa toppuuttelemaan ettei nyt ihan hulluiksi ruveta kuitenkaan, saatikka hengellä leikkimään. Jätin tytöt syöttelemään Turppea ja kävin hakemassa tallista kameran, sekä muutaman porkkanan, koska pitäähän kuvattavalle olla aina palkka.
Räpsimme tyttöjen kanssa varmaan puolensataa erilaista otosta Turpesta, milloin pää pystyssä ja milloin alhaalla, kävellen, seisten, juosten ja jopa istuen! En edes tiennyt että se osaa istua. Tytöt olivat kuulemma opettaneet jossakin välissä (mitähän kaikkea muuta lie tehneetkään huomaamattani). Ehdottomasti paras kuva oli kuitenkin mielestäni semmoinen, jossa tytöt istuivat Turpen selässä nauraa räkättäen ja Turppe heilutteli jo osittain rikkimennyttä seppelettä hampaissaan kuin sanoen "mä mitää tämmösiä tyttöjen juttuja harrasta". Tämän jälkeen laskin tytöt laittamaan hevosiaan ja lähdin itse taluttamaan Turpen laitumelle. Lopulta oli viimein laitumen portti kiinni ja saatoin ajatella vain, että nyt on mun vuoro päästä suihkuun.

07.06.2016 - Kouluvalmennus - omistajan kirjoittama
Tänään meillä olikin edessä uuden valmentajan kanssa kouluratsastuksen saloihin perehtymistä. Valmentajaksi oli saatu Tuuli Toivonen, joka on todella hyvämainen ja pätevä valmentaja, kuulemani mukaan myös melko tiukka ja vaativa.

Olin ehtinyt verrytellä Turpen ennen Tuulin saapumista ja kävelimme pitkin ohjin kun hän kentän laidalle käveli. Ensimmäinen kommentti oli, siis ei edes tervehdystä, vaan heti tiuskaisu 'Pistä se kävelemään kunnolla'. Tein työtä käskettyä ja otin kiireesti ohjat takaisin käteen. Turppe ei ollut kovin motivoitunut työskentelemään, kun kotona oltiin vaan välillä ote alkoi lipsua pahastikin. Varsinkin kun Tuuli antoi meille tehtäviä tehtävien perään jatkuvalla syötöllä, sekä tietenkin korjasi koko ajan pienen pieniäkin virheitä joita teimme. Hyvin tiiviin 45 minuutin uurastamisen jälkeen olimme ehtineet käydä läpi pohkeenväistöt, etu- ja takaosakäännökset, peruutukset, keskiaskellajit sekä lisäykset. Olimme kuin uitettuja koiria molemmat, mutta ainakin treenasimme kerrankin kunnolla. Tuulin kommentti valmennuksen päätteeksi oli monisanainen, ensin hän kehui kuinka paransimme tehtävien myötä loppua kohden ja sen jälkeen tuli pitkän pitkä litannia kuinka minun pitäisi ratsastaa enemmän pohkeella ja kuinka missäkin tehtävässä annoin Turpen valua liian pitkään muotoon ja milloin olimme vinossa jne jne jne. Lopputuloksena siis, että treenaamista on vielä hyvin paljon, jonka vuoksi sovimmekin seuraavan valmennuksen heti seuraavalle viikolle.

22.05.2016 - ERJ-tarinakilpailut
Tehtävänanto: Tiivistä kilpailusuorituksesi 1-2 lauseeseen, joiden kaikki sanat alkavat ratsusi lempinimen ensimmäisellä kirjaimella. Esim. "Polle pomppi pikaisesti pysyesteillä."

Kilpailu tarinamme: "Turppe teki taitavasti tiukat tiukat tiet tahdikkaassa tempossa turpakarvat tuulessa täristen."

Kilpailukalenteri

VSN

06.02.2016 - Huvitutti - SW4 38,5p.
12.03.2016 - Március - RCH 38,5p.
22.04.2016 - Március - RCH 38,5p.

NJ

10.03.2016 - Suomen(pien)hevosorit 1/12 - BIS3 (MVA-SERT) (päätuomari: Jannica)

ERJ - 44 sij.

30.11.2015 - 90cm - 2/30
01.12.2015 - 80cm - 1/28
02.12.2015 - 80cm - 5/28
03.12.2015 - 90cm - 1/30
04.12.2015 - 80cm - 3/28
04.12.2015 - 90cm - 5/28
06.12.2015 - 100cm - 4/30
07.12.2015 - 100cm - 4/30
08.12.2015 - 100cm - 5/30
11.12.2015 - 100cm - 4/30
13.12.2015 - 100cm - 5/30
14.12.2015 - 100cm - 5/30
15.12.2015 - 100cm - 3/30
15.12.2015 - 100cm - 1/30
21.12.2015 - 100cm - 4/40
25.12.2015 - 100cm - 6/40
27.12.2015 - 100cm - 1/40
28.12.2015 - 100cm - 6/40
29.12.2015 - 100cm - 4/40
29.12.2015 - 100cm - 3/30
11.01.2016 - 100cm - 3/30
16.01.2016 - 100cm - 3/30
17.01.2016 - 100cm - 3/30
18.01.2016 - 100cm - 3/30
18.01.2016 - 100cm - 2/30
20.01.2016 - 100cm - 5/40
22.01.2016 - 100cm - 4/40
23.01.2016 - 100cm - 6/50
27.01.2016 - 100cm - 6/50
28.01.2016 - 100cm - 6/50
01.02.2016 - 100cm - 1/30
01.02.2016 - 100cm - 1/40
05.02.2016 - 100cm - 3/40
07.02.2016 - 100cm - 3/30
08.02.2016 - 100cm - 1/50
09.02.2016 - 100cm - 1/30
09.02.2016 - 100cm - 4/40
10.02.2016 - 100cm - 3/50
14.02.2016 - 100cm - 2/30
17.02.2016 - 100cm - 3/30
19.02.2016 - 100cm - 3/30
29.02.2016 - 90cm - ERJ-Cup - 17/200
22.05.2016 - 100cm - 2/18 - tarina
31.05.2016 - 90cm - ERJ-Cup - 4/229

KRJ - 40 sij.

09.12.2015 - Helppo A - 5/30
10.12.2015 - Helppo A - 3/30
12.12.2015 - Helppo A - 5/30
13.12.2015 - Helppo A - 3/30
14.12.2015 - Helppo A - 2/30
14.12.2015 - Helppo A - 4/30
15.12.2015 - Helppo A - 3/30
16.12.2015 - Helppo A - 5/30
16.12.2015 - Helppo A - 3/30
20.12.2015 - Helppo A - 5/30
24.12.2015 - Helppo A - 1/50
25.12.2015 - Helppo A - 7/50
04.01.2016 - Helppo A - 1/30
14.01.2016 - Helppo A - 1/60
16.01.2016 - Helppo A - 3/60
17.01.2016 - Helppo A - 4/60
18.01.2016 - Helppo A - 5/50
18.01.2016 - Helppo A - 2/60
18.01.2016 - Helppo A - 4/60
19.01.2016 - Helppo A - 4/60
20.01.2016 - Helppo A - 2/30
21.01.2016 - Helppo A - 2/30
23.01.2016 - Helppo A - 5/30
24.01.2016 - Helppo A - 3/30
24.01.2016 - Helppo A - 4/30
25.01.2016 - Helppo A - 5/60
26.01.2016 - Helppo A - 2/30
26.01.2016 - Helppo A - 3/50
26.01.2016 - Helppo A - 5/30
27.01.2016 - Helppo A - 1/30
28.01.2016 - Helppo A - 4/30
29.01.2016 - Helppo A - 3/60
31.01.2016 - Helppo A - 5/30
31.01.2016 - Helppo A - 4/30
02.02.2016 - Helppo A - 4/30
06.02.2016 - Helppo A - 2/30
07.02.2016 - Helppo A - 2/30
11.02.2016 - Helppo A - 1/30
11.02.2016 - Helppo A - 5/30
13.02.2016 - Helppo A - 5/30

KERJ - 42 sij.

24.12.2015 - Helppo - 3/30
26.12.2015 - Helppo - 4/30
29.12.2015 - Helppo - 1/30
02.01.2016 - Helppo - 3/30
07.01.2016 - Helppo - 3/30
08.01.2016 - Helppo - 1/30
10.01.2016 - Helppo - 2/30
11.01.2016 - Helppo - 3/30
12.01.2016 - Helppo - 2/28
16.01.2016 - Helppo - 1/30
19.01.2016 - Helppo - 5/28
19.01.2016 - Helppo - 5/30
22.01.2016 - Helppo - 4/30
22.01.2016 - Helppo - 6/40
23.01.2016 - Helppo - 2/30
26.01.2016 - Helppo - 3/30
29.01.2016 - Helppo - 5/30
30.01.2016 - Helppo - 3/30
07.02.2016 - Helppo - 1/30
08.02.2016 - Helppo - 1/30
11.02.2016 - Helppo - 3/30
10.03.2016 - Helppo - 1/30
07.04.2016 - Helppo - 1/30
06.05.2016 - Helppo - 3/30
08.05.2016 - Helppo - 1/30
30.05.2016 - Helppo - 6/40
19.05.2016 - Helppo - 3/21
25.05.2016 - Helppo - 4/22
26.05.2016 - Helppo - 3/22
30.05.2016 - Helppo - 1/22
13.06.2016 - Helppo - 2/42
16.06.2016 - Helppo - 3/42
27.05.2016 - Helppo - 3/30
01.06.2016 - Helppo - 4/44
04.06.2016 - Helppo - 5/44
31.05.2016 - Helppo - KERJ-Cup - 5/106
14.06.2016 - Helppo - 4/30
14.06.2016 - Helppo - 6/36
16.06.2016 - Helppo - 1/30
22.06.2016 - Helppo - 3/27
25.06.2016 - Helppo - 5/27
28.06.2016 - Helppo - 2/27

VVJ - 48 sij.

16.01.2016 - Noviisi yhdistetty - 2/40
10.04.2016 - Vaativa yhdistetty - 6/50
11.04.2016 - Vaativa yhdistetty - 7/50
29.04.2016 - Vaativa yhdistetty - 2/20
30.04.2016 - Vaativa yhdistetty - VVJ-CUP - 3/96
15.05.2016 - Vaativa yhdistetty - 3/21
16.05.2016 - Vaativa yhdistetty - 4/25
18.05.2016 - Vaativa yhdistetty - 3/25
23.05.2016 - Vaativa yhdistetty - 2/11
25.05.2016 - Vaativa yhdistetty - 2/11
28.05.2016 - Vaativa tarkkuuskoe - 3/30
29.05.2016 - Vaativa tarkkuuskoe - 2/30
14.06.2016 - Vaativa tarkkuuskoe - 2/44
18.06.2016 - Vaativa tarkkuuskoe - 3/44
10.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 4/17
11.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 5/40
12.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 4/17
13.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 2/40
14.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 1/16
14.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 5/40
16.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 5/40
16.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 1/16
17.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 1/16
17.06.2016 - Vaativa tarkkuuskoe - 6/36
17.06.2016 - Vaativa tarkkuuskoe - 1/30
17.06.2016 - Vaativa tarkkuuskoe - 1/26
18.06.2016 - Vaativa koulukoe - 2/26
18.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 3/16
19.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 1/16
20.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 2/40
21.06.2016 - Vaativa koulukoe - 2/34
23.06.2016 - Vaativa koulukoe - 1/34
23.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 5/40
23.06.2016 - Vaativa tarkkuuskoe - 2/19
24.06.2016 - Vaativa tarkkuuskoe - 4/19
25.06.2016 - Vaativa tarkkuuskoe - 4/24
26.06.2016 - Vaativa tarkkuuskoe - 1/34
27.06.2016 - Vaativa tarkkuuskoe - 4/34
27.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 3/40
29.06.2016 - Vaativa koulukoe - 3/34
01.07.2016 - Vaativa yhdistetty - 3/40
03.07.2016 - Vaativa yhdistetty - 3/40
06.07.2016 - Vaativa yhdistetty - 2/40
12.07.2016 - Vaativa tarkkuuskoe - 2/40
13.07.2016 - Vaativa tarkkuuskoe - 5/40
15.07.2016 - Vaativa tarkkuuskoe - 6/40
16.07.2016 - Vaativa koulukoe - 1/40
19.07.2016 - Vaativa tarkkuuskoe - 4/40

VSR


2/2016 - 90cm - 8/88
05/2016 - 100cm - 3/80