Viisikon Härdelli

© S.H.

Virallinen nimi Viisikon Härdelli Rotu & sukupuoli Suomenhevonen, ori
Syntymäaika 07.05.2015 (8v 30.05.-16) Ikääntyminen Sekalainen
Säkäkorkeus 159cm Rekisterinumero VH15-018-2444
Kasvattaja Ireth, Viisikko Omistaja Em. VRL-02816
Painotus Yleis Koulutustasto HeB/90cm/tuttari/vaativa

KTK-III -palkinto orien toukokuun tilaisuudessa 20.05.2016
17 + 16 + 18 + 18 = 69p KTK-III
VSN Champion -arvonimi myönnetty 14.06.2016
KRJ-III -palkinto heinäkuun tilaisuudessa 15.07.2016
7,5 + 40 + 0 + 20 + 15 = 82,5 p. KRJ-III
KERJ-III -palkinto heinäkuun tilaisuudessa 25.07.2016
7,5 + 40 + 0 + 17,5 + 15 = 80 KERJ-III
VVJ-II -palkinto heinäkuun tilaisuudessa 31.07.2016
8 + 40 + 20 + 15 + 15 = 98p. VVJ-II
ERJ-III -palkinto elokuun tilaisuudessa 31.08.2016
7,5 + 41 + 0 + 20 + 15 = 83,5 p. ERJ-III
VSR:n Jälkeläisluokka C myönnetty 06.09.2016

Luonne

Härdelli on tallimme suurisydämisin ja ehdottomasti herrasmiesmäisin hevosemme. Hoitaessa ja muuten maastakäsin käsiteltäessä Härdelli on kiltti ja rauhallinen, jota ei monikaan oriksi uskoisi ellei tietäisi. Tämän kanssa pärjää kuka vain ja sen takia tämä herrasmies on usein se kenen kanssa uudet kokemattomat ihmiset pääsevät hevosiin tutustumaan ja harjailemaan. Härdelli rakastaa rapsutuksia ja kaikkea puuhailua, pääasia että saa huomiota, jota ei tämän orin mielestä ikinä voi saada liikaa.

Liikutettaessa Härdellin mieleen on erityisesti kaikki ajamiseen liittyvä, oli se sitten talvalla reen vetämistä tai kesällä erilaisten kärryjen vetämistä. On tämän kanssa kokeiltu työajoakin jonkun verran ja tehty erilaisia keikkoja mm. häissä vedetty hääparin vaunuja. Ehdottomasti täysi kymppi, ikinä ei ole ollut mitään moitittavaa käytöksessä ajaessa, ja sen vuoksi valjakkoajokilpailuihin treenaaminen on ollut aina mukavaa kun hevonen on koko sydämellään mukana.

Ratsastaessa Härdelli on hieman enemmän tahmea kuin liian reipas. Härdelli ei myöskään välitä yhtään siitä kuka selässä on vaan toimii aina samalla tavalla, yllättävän paljon antaa ratsastajan tehdä virheitä häiriintymättä niistä. Tämän vuoksi tällä usein aloittelevat heppahöperöt pääsevät kokeilemaan ratsastusta. Kokenut ratsastaja saa kaivettua Härdellistä esiin hiukan kouluratsumaisuuttakin, mutta välillä se on melko kovan työn takana kun liian herkästi meinaa jäädä köpöttelyvaihe päälle. Esteillä Härdelli on pirteämpi, mutta kentällä rataesteillä se ei ikinä kaahota tai tee mitään muutakaan kummallisuuksia. Hyppykapasiteettia tällä ei hirvittävästi ole, mutta ei kaikkien tarvitsekkaan olla gp-tason hyppääjiä. Maastoesteillä Härdelli usein innostuu paljon, ja sen takia se onkin siellä vain kokeneempien ratsu, vaikkei hurjan isoja esteitä sielläkään hypitä. Vauhtia tulee vaan joskus aivan liikaa, joka vaikeuttaa välillä esteille kääntymistä ja ponnistuspaikkojen löytymistä. Tämän takia Härdelli tarvitseekin maastoesteille rauhallisen ja pitkäjänteisen ratsastajan, joka malttaa pidätellä tätä turhan innokasta oripoikaa.

Kilpailutilanteesta Härdelli ei ole moksiskaan, vaan käyttäytyy hyvin samantyyppisesti kuin kotonakin. Jo matkustaessa Härdelli ottaa hyvin lunkisti ja mutustelee vaan heinää kopissa. Kisapaikalla sama homma jatkuu ja jos ruokaa ei ole tarjolla, ei se haittaa, koska mikään hurja syöppö tämä ei ole vaan malttaa tapittaa paikallaan vaikka hamaan tulevaisuuteen asti vaikkei mitään tapahtuisikaan.
Kaikinpuolin siis täysikymppi luonteeltaan ja ratsastettavuudeltaan, sekä muutenkin ihana harrastuskaveri tummanruskeine silmineen.

Kuvagalleria

Pääkuva © S.H., ratsastuskuva © Stjarna

Sukutaulu

i. Hullunmylly
sh, 160cm, rn
ii. Myräkkä iii. Mielentila
iie. Luonnonlapsi
ie. Viimeinen Hidas iei. Hiljakseen
iee. Riehaantunut
e. Seile
sh, 152cm, rt
ei. Seikko eii. Salutin Usko
eie. Viljakukka
ee. Sinituuli eei. Urjan Solli
eee. Huven Ruska

>> Laajempi sukutaulu

Jälkeläiset

02.01.2016 sh-o. Fiktion Hässäkkä (e. Fiktion Popliini), om. Em.
15.04.2016 sh-t. Viisikon Mielitietty (e. Sadun Ilomieli), om. Em.

Kuulumisia / valmennukset

07.06.2016 - Uimaan!
Tänään heti aamusta huomasi kuinka kuuma päivästä on tulossa, ilma vain seisoo paikallaan ja lämpömittari kohosi lähelle kahtakymmentäviittä jo ennen yhdeksää. Minulle oli heti päivänselvää mitä tänään Härdellin kanssa tekisin, koska ei tämmöisellä kelillä kukaan hullukaan treenaa pölyisellä kentällä, pelkkä ajatuskin sai paidan kastumaan hiestä. Eli tänään mennään ekaa kertaa tänä kesänä uimaan!

Tallia kohti käppäillessäni mietin vain, että olisi kiva saada joku kaveri mukaan uittamaan. Kävelin talliin, josta puski hiukan tunkkainen heinän ja turpeen haju. Seisahduin paikallani, hetkinen, eikö täällä ole KETÄÄN. Koko talli oli aivan hiljainen, ketään ei näkynyt missään. No johan on, olenko ainut hullu joka tämmöisenä ihanana kesäpäivänä eksyy nelijalkaista kaveriaan liikuttamaan. Lähdin hakemaan härdellin laitumelta, jossa menikin hetki kun laitumelle oli matkaa puoli kilometriä ja Härdelli oli sitä mieltä ettei tänään välttämättä töihin haluaisi lähteä. Hetken aikaa sitä sai maanitella ennen kuin antoi kiinni. Sitten eikun talsimaan tallille, matkalla ei sattunut mitään kummoista, mutta juuri kun olimme saapumassa tallin pihaan kuului ykskaks kauhea mopon pärinä. Ajatuksissamme talsittuamme tietenkin säpsähdimme molemmat yhtäkkistä hiljaisuuden rikkovaa kovaa ääntä. Härdelli katsoi tallitietä kohden kuin miettien tuleeko sieltä panssarivaunu vai helikopteri. Pian pihaan kurvasikin punainen mopo, jonka kyydistä laskeutui Heli, joka tervehti meitä hymyillen. Juttelimme hetken hänen uudesta mopostaan, jonka jälkeen kysyin lähtisikö Heli kanssamme uimaan. Ajatus sai Helin helpottumaan silmin nähden, hän oli jo tuskaillut kuinka kuuma kentällä koulukiemuroita vääntäessä tulee. Näin ollen sovittiin, että uimaan lähdetään. Olin iloinen kun sain kaverin mukaan, koska onhan porukassa aina hauskempaa kuin yksin. Taluttelin Härdellin talliin ja aloin puunaamaan sitä. Hetken kuluttua Heli toi tämän päivän ratsunsa Pyryn talliin ja alkoi harjaamaan sitä.

Useamman kymmentä minuuttia meillä meni hevosia puunatessa ja kun aina joku oli hukassa, mutta lopulta oltiin tallipihalla hevosten selässä valmiina lähtemään matkaan. Heli ehdotti, että menisimme pientä kiertoreittiä uittopaikalle, jotta saadaan vähän laukkailtua ennen sitä. Ajattelin vaan, että 'teinit ja niiden ainaiset laukkailut', mutta suostuin kuitenkin, koska onhan se kiva välillä maastossa lasketella menemään ja kun Pyry on niin pieni, että meidän ei tarvitse kovin kovaa mennä. Käppäilimme ensin pientä polkua pitkin tiheän metsäkaistaleen läpi, jossa oli muuten miljoona hyttystä. Tämän jälkeen pääsimme vähän harvempaan metsän osaan ja leveämmälle polulle, jossa otimme pitkän ravipätkän, jonka jälkeen jouduttiin taas kävelemään hetki kun metsä tiheni ja polku kapeni kapenemistaan. Lopulta eteemme aukesi peltoaukea, hevoset tiesivät jo, että kohta laukataan, koska tämä peltokohta oli liiankin usein maastoretkillä laukkapätkänä. Ja niinhän me teimme, laukkasimme peltoaukean läpi ja jatkoimme laukkaa vielä takaisin metsään palatessamme pitkän loivan ylämäen ajan, jonka jälkeen ravin kautta käyntiin. Heli nauroi Pyrylle kun se kipitti pikkujaloillaan aivan tohkeissaan, ei ollut vissiin hetkeen päässyt maastossa laukkailemaan.

Kävelimme noin satametriä vielä metsässä, joka pikku hiljaa harveni ja lopulta saavuimme järven rantaan. Ihana lämmin pieni tuulenvire kävi kasvoihimme ja Härdelli tiesi jo heti että nyt pääsee uimaan, josta se muuten pitää kovasti, ja alkoikin heti talsimaan veteen. Heli ja Pyry tulivat meidän perässä ja hyvin pian olimmekin jo niin syvällä, ettei hevosten jalat enää yltäneet pohjaan ja ne alkoivat uida viileästä vedestä nautiskellen. Pulikoimme vedessä hurjan pitkään, välillä rannemmassa jossa hevoset kopsuttivat kavioillaan vettä saaden sen roiskumaan ympäriinsä ja välillä uiden syvemmällä. Lopulta oli aika lähteä takaisin tallille, tällä kertaa lyhyempää reittiä pitkin. Ravasimme pienen pätkän matkalla ja muuten matka sujuikin rentoa pitkää käyntiä köpötellen, hyvin pian olimmekin jo takaisin tallilla. Päätimme olla laiskoja ja ratsastimme hevoset suoraan laitumelle, jossa otimme vain suitset pois niiden päästä ja päästimme ne syömään vehreää vihreää heinää.

17.06.2016 - Polttarit
Tänään meillä olikin Härdellin kanssa edessä hieman erikoisempi päivä. Monenlaista ollaan puuhattu, mutta kertaakaan ei olla polttareiden ohjelmistossa oltu. Toki suostuin kun tämmöistä viikko sitten kysyttiin. Nyt oli viikko tuosta puhelusta kulunut ja tämä hauska päivä aluillaan. Joka ei muuten alkanut kovinkaan hauskasti, ainakaan minun mielestä kun menin Härdelliä laitumelta hakemaan ja se oli aivan kuran peitossa vaikka olin sen edellisenä iltana puunannut oikein siistiksi. Mistä lie löytänyt laitumelta jonkun kuralammikon, jossa pyöriä. Ei auttanut kuin puunata koko hevonen ensin kumisualla, sen jälkeen kovalla ja pehmeällä harjalla, lopuksi pyyhkiä hieman kostealla pyyhkeellä, jotta Härdellin karva ei näyttäisi aivan harmaalta. Lopulta, neljäkymmentä minuuttia myöhemmin olin tyytyväinen lopputulokseen. Härdelli oli oma kauniin punaruskea itsensä ja häntä ja harja soljuivat kiiltävinä ja selvinä (harvinaista kyllä). Tässä välissä minun oli pakko käydä itse vilkaisemassa hieman peiliin, että kuinkahan neekeriksi olen itse muuttunut kun kuivunut muta pöllysi harjatessa Härdellin karvoista nihkeälle iholleni. Peilikuva oli järkyttävä, mutta onneksi hieman vettä käsivarsiin ja kasvoille korjasi ongelman. Suin vielä hiukseni uudelleen kiinni, nyt näytin taas ihmiseltä eli hyvin kehtaa lähteä polttariporukkaa tapaamaan.

Heitin satulan Härdellin selkään ja suitset päähän. Itselleni heitin repun selkään, jossa roikkui muutama kypärä polttariporukkaa varten. Nyt olimme viimein valmiita ja pääsimme lähtemään matkaan, kunhan ensin pääsisin Härdellin selkään, joka osoittautui yllättävän hankalaksi kun repun hihnoissa roikkuvat kypärät kampesivat koko ajan tielleni. Meni varmaan kymmenen minuuttia ennen kuin lopulta sain kivuttua Härdellin selkään, onneksi se on kiltti ja pitkähermoinen niin se vain seistä nökötti paikallaan koko säheltämiseni ajan ja lopultakin pääsimme lähtemään matkaan. Polttarit järjestettiin noin kilometrin päässä olevalla kesämökillä, jonne me suuntasimme. Matkalla otin pienen ravipätkän, mutta suurimman osan matkasta kävelimme, koska meillä oli sen verran reilusti aikaa enkä näin kuumana päivänä kehdannut Härdelliä kauheasti rasittaa, ei oo kiva litimärkää hevosta viiä rapsuteltavaksi.

Kun käännyimme mökkitielle ei jäänyt epäselväksi olemmeko menossa oikeaan suuntaan, musiikki ja ihmisten mekkalointi kuului jo pitkälle. Hetken aikaa mietin, että mitähän tästä tulee ja kuinkahan hyvässä vauhdissa juhlinta jo tähän aikaan päivästä on. Päästyämme perille ajatukseni karisivat sen siliän tien, meitä oli vastassa oikein mukava seitsemän henkinen polttariporukka, kolme miestä ja neljä naista. Heti meidät nähtyään he hiljensivät musiikkia ja lopettivat mekkaloinnin. Laskeuduin Härdellin selästä ja esittelin itseni sekä tietenkin Härdellin heille. Huomasin heti kenen polttarit oli kyseesä, koska vain yksi ihminen oli hämmentynyt meidän saapumisesta. Kaikki tulivat kuitenkin oitis silittämään Härdelliä ja kyselivät kaikenlaista kuten Härdellin ikää, rotua jne. Hyvin pian alkoikin polttarittaren ylipuhuminen ratsaille, sitä vartenhan me täällä oltiin vaikka tuo nainen ei tietenkään sitä tiennyt, vaikka varmasti arvasikin, että jotakin hänen päänsä menoksi on suunniteltu. Pitkään kaverit maanittelivat, mutta lopulta nainen suostui ja viritimme kypärän hänen päähänsä. Polttaritar ei ollut ikinä ennen hevosen selässä ollut ja sen vuoksi häntä jännittikin aika paljon. Autoin naisen Härdellin selkään, joka tapansa mukaan seistä tönötti paikallaan kuin tatti. Säädettiin jalustimet kuntooon ja lähdettiin käppäilemään pieni lenkki pihan ympäri. Nainen puristi alussa kauhuissaan satulan etukaarta, mutta loppulenkkiä kohden hän alkoi rentoutua ja höpötti kuinka hyvin Härdellin selästä näkee maisemat kun on niin paljon korkeammalla.

Polttarittaren ratsasteltua, ja muiden otettua varmaan sata kuvaa tilanteesta todisteeksi, kävivät muutkin polttari porukasta saman pienen lenkin köpöttelemässä Härdellin kanssa. Yksi porukasta oli ratsastanut enemmänkin, joten häntä en tietenkään taluttanut. Mökkitiellä hän otti pienen ravipätkän Härdellin kanssa saaden muut porukasta hurraamaan ja taputtamaan, luojan kiitos Härdelli ei säikähdä pienistä, porukasta nimittäin lähti ääntä ja sekin alkoi ihan yks kaks... Lopulta kaikki olivat saaneet ratsastella ja meidän työmme täällä oli tehty. Toivotin hyvät juhlien jatkot ja lähdimme Härdellin kanssa kotia kohden. Tällä kertaa otimme matkalla pienen ravipätkän lisäksi myös lyhyen laukkapätkän. Tallilla purin Härdelliltä varusteet pois ja palkitsin sen hyvästä työstä muutamalla porkkanalla ja ämpärillisellä melassivettä.

Kilpailukalenteri

VSN

07.02.2016 - Viehättävä - SW3 41p.
20.05.2016 - Hervannan Oriasema - RCH 41p.
22.05.2016 - Március - RCH 39,5p.
05.07.2016 - Március - RCH 37p.
08.08.2016 - Március - SW1 41p.

VSR

2/2016 - 90cm - 6/88
04/2016 - 90cm - 6/80
05/2016 - Helppo C - 4/53
05/2016 - Helppo B - 5/106

ERJ - 45 sij.

03.02.2016 - 90cm - 3/30
06.02.2016 - 90cm - 1/30
08.02.2016 - 90cm - 1/30
12.02.2016 - 90cm - 5/30
12.02.2016 - 90cm - 5/30
18.02.2016 - 90cm - 3/30
19.02.2016 - 90cm - 2/30
25.04.2016 - 90cm - 2/30
30.04.2016 - 90cm - ERJ-CUP - 11/219
03.05.2016 - 90cm - 3/30
08.05.2016 - 90cm - 1/30
10.05.2016 - 90cm - 2/30
22.05.2016 - 90cm - 4/30
27.05.2016 - 90cm - 1/30
10.06.2016 - 90cm - 4/37
14.06.2016 - 90cm - 5/37
23.06.2016 - 90cm - 2/40
23.06.2016 - 90cm - 4/40
24.06.2016 - 90cm - 1/40
24.06.2016 - 90cm - 1/50
26.06.2016 - 90cm - 1/40
28.06.2016 - 90cm - 3/40
02.07.2016 - 90cm - 3/40
04.07.2016 - 90cm - 1/40
04.07.2016 - 90cm - 1/40
04.07.2016 - 90cm - 6/40
05.07.2016 - 90cm - 1/33
05.07.2016 - 90cm - 6/40
06.07.2016 - 90cm - 3/40
06.07.2016 - 90cm - 3/40
07.07.2016 - 90cm - 4/40
07.07.2016 - 90cm - 2/40
08.07.2016 - 90cm - 2/40
09.07.2016 - 90cm - 2/30
09.07.2016 - 90cm - 6/40
10.07.2016 - 90cm - 4/33
10.07.2016 - 90cm - 3/40
11.07.2016 - 90cm - 3/33
12.07.2016 - 90cm - 6/40
13.07.2016 - 90cm - 2/33
13.07.2016 - 90cm - 2/30
14.07.2016 - 90cm - 3/33
16.07.2016 - 90cm - 3/40
18.07.2016 - 90cm - 2/40
21.07.2016 - 90cm - 5/40

KRJ - 46 sij.

12.01.2016 - Helppo B - 4/30
19.01.2016 - Helppo B - 4/30
21.01.2016 - Helppo B - 2/30
22.01.2016 - Helppo B - 5/30
24.01.2016 - Helppo B - 2/30
24.01.2016 - Helppo B - 3/30
24.01.2016 - Helppo B - 1/30
25.01.2016 - Helppo B - 1/30
29.01.2016 - Helppo B - 3/30
10.02.2016 - Helppo B - 2/30
11.02.2016 - Helppo B - 4/30
13.02.2016 - Helppo B - 5/30
15.02.2016 - Helppo B - 5/30
19.02.2016 - Helppo B - 2/30
20.02.2016 - Helppo B - 2/30
06.04.2016 - Helppo B - 3/30
09.04.2016 - Helppo B - 3/30
11.04.2016 - Helppo B - 3/30
01.05.2016 - Helppo B - 1/30
18.05.2016 - Helppo B - 2/30
19.05.2016 - Helppo B - 5/30
21.05.2016 - Helppo B - 2/30
23.05.2016 - Helppo B - 1/30
23.05.2016 - Helppo B - 5/30
25.05.2016 - Helppo B - 2/30
26.05.2016 - Helppo B - 2/30
27.05.2016 - Helppo B - 2/30
18.06.2016 - Helppo B - 2/28
21.06.2016 - Helppo B - 3/28
21.06.2016 - Helppo B - 1/40
24.06.2016 - Helppo B - 3/40
24.06.2016 - Helppo B - 4/30
26.06.2016 - Helppo B - 1/30
27.06.2016 - Helppo B - 3/30
30.06.2016 - Helppo B - 5/40
01.07.2016 - Helppo B - 5/40
02.07.2016 - Helppo B - 6/40
02.07.2016 - Helppo B - 5/40
03.07.2016 - Helppo B - 5/40
04.07.2016 - Helppo B - 2/30
05.07.2016 - Helppo B - 6/40
06.07.2016 - Helppo B - 6/40
07.07.2016 - Helppo B - 3/30
09.07.2016 - Helppo B - 5/40
10.07.2016 - Helppo B - 1/30
10.07.2016 - Helppo B - 1/30

KERJ - 42 sij.

01.02.2016 - Tutustumisluokka - 4/30
06.02.2016 - Tutustumisluokka - 3/30
10.02.2016 - Tutustumisluokka - 5/30
10.02.2016 - Tutustumisluokka - 5/30
12.02.2016 - Tutustumisluokka - 3/30
03.03.2016 - Tutustumisluokka - 5/30
08.03.2016 - Tutustumisluokka - 4/30
08.03.2016 - Tutustumisluokka - 3/30
12.03.2016 - Tutustumisluokka - 1/30
07.04.2016 - Tutustumisluokka - 1/23
12.04.2016 - Tutustumisluokka - 1/23
03.05.2016 - Tutustumisluokka - 4/30
07.05.2016 - Tutustumisluokka - 2/30
22.05.2016 - Tutustumisluokka - 2/39
24.05.2016 - Tutustumisluokka - 4/39
18.05.2016 - Harrasteluokka - 3/12
19.05.2016 - Harrasteluokka - 3/12
15.06.2016 - Tutustumisluokka - 2/20
16.06.2016 - Tutustumisluokka - 3/20
19.06.2016 - Tutustumisluokka - 2/20
20.06.2016 - Tutustumisluokka - 1/20
25.05.2016 - Tutustumisluokka - 2/26
26.05.2016 - Tutustumisluokka - 3/26
09.06.2016 - Tutustumisluokka - 4/24
10.06.2016 - Tutustumisluokka - 4/24
13.06.2016 - Tutustumisluokka - 3/23
18.06.2016 - Tutustumisluokka - 2/25
21.06.2016 - Tutustumisluokka - 5/25
22.06.2016 - Tutustumisluokka - 1/27
24.06.2016 - Tutustumisluokka - 2/27
25.06.2016 - Tutustumisluokka - 1/27
26.06.2016 - Tutustumisluokka - 3/24
27.06.2016 - Tutustumisluokka - 1/18
28.06.2016 - Tutustumisluokka - 3/18
29.06.2016 - Tutustumisluokka - 3/24
03.07.2016 - Tutustumisluokka - 4/37
06.07.2016 - Tutustumisluokka - 6/37
19.07.2016 - Tutustumisluokka - 3/40
07.08.2016 - Tutustumisluokka - 5/40
08.08.2016 - Tutustumisluokka - 2/40
18.08.2016 - Tutustumisluokka - 2/40
19.08.2016 - Tutustumisluokka - 5/40

VVJ - 47 sij.

09.12.2015 - vaativa yhdistetty - 6/39
12.12.2015 - vaativa yhdistetty - 1/30
16.12.2015 - vaativa yhdistetty - 4/30
09.01.2016 - vaativa yhdistetty - 4/30
11.01.2016 - vaativa yhdistetty - 2/30
14.01.2016 - vaativa yhdistetty - 1/30
15.01.2016 - vaativa yhdistetty - 4/30
18.01.2016 - vaativa yhdistetty - 6/40
21.01.2016 - vaativa yhdistetty - 3/30
25.01.2016 - vaativa yhdistetty - 1/30
26.01.2016 - vaativa yhdistetty - 1/30
01.02.2016 - Vaativa yhdistetty yksiköille - 1/40
04.02.2016 - Vaativa yhdistetty yksiköille - 6/40
06.04.2016 - Vaativa yhdistetty - 7/50
25.04.2016 - Vaativa yhdistetty - 4/20
30.04.2016 - Vaativa yhdistetty - 4/20
07.05.2016 - Vaativa yhdistetty - 1/20
08.05.2016 - Vaativa yhdistetty - 1/20
14.05.2016 - Vaativa yhdistetty - 3/40
18.05.2016 - Vaativa yhdistetty - 4/30
23.05.2016 - Vaativa koulukoe - 1/30
24.05.2016 - Vaativa koulukoe - 3/30
26.05.2016 - Vaativa yhdistetty - 1/11
27.05.2016 - Vaativa koulukoe - 4/30
15.06.2016 - Vaativa koulukoe - 2/37
01.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 4/30
03.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 3/40
05.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 2/30
05.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 4/40
06.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 3/17
07.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 4/17
08.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 3/40
09.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 4/40
09.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 3/30
11.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 4/17
12.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 1/17
14.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 2/20
14.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 3/17
15.06.2016 - Vaativa tarkkuuskoe - 4/36
17.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 1/40
19.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 5/40
21.06.2016 - Vaativa koulukoe - 4/34
23.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 6/40
24.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 2/40
26.06.2016 - Vaativa tarkkuuskoe - 2/34
12.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 5/40
29.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 4/40
30.06.2016 - Vaativa yhdistetty - 4/40