Nowheregod V-ROCK

© Kiiskinen

Virallinen nimi Nowheregod V-ROCK Rotu & sukupuoli Welsh cob, ori
Syntymäaika 03.07.2009 (3v. 24.11.-09) Ikääntyminen 0-3v. VARL, 3v -> sekalainen *
Säkäkorkeus 150cm Rekisterinumero VH-xxxxx
Kasvattaja M. Woods, Englanti Omistaja Március
Painotus Yleispainotus Koulutustasto Ko vaA Re 120cm valj. vaativa
* Ikääntyminen: 3- vuotiaasta eteenpäin 1 vuosi = 6 IRL kuukautta

Luonne

Nowheregod V-ROCK. Siinä vasta jääräpäinen tapaus ensihevoseksi pidemmän hevostelutauon jälkeen. Välillä aina saa ihmetellä, mistä asti se oikein on luonteensa perinyt, kun kumpikin sen vanhemmista on varsinaisia enkeleitä. Ostin sen halvalla, lähes käsittelemättömänä raakileena pieneltä kotitilantaan Englannista reilun kolmen vuoden ikäisenä, halusivat oriista kuulemma vain nopeasti eroon. Se oli ollut aivan pikkuvarsasta täysin vanhempiensa vastakohta, puri, potki, hädin tuskin antoi koskea. Ikään kuin se olisi tuntunut ajattelevan, että on saapunut aivan väärään maailmaan ja todella väärään aikaan. Päätin kuitenkin yrittää sen kanssa joten se kuljetettiin Suomeen. Tiesin joutuneeni keskelle painajaista jo siinä vaiheessa, kun ori syöksyi ulos trailerista tallimme pihalla: se hyppi pystyyn, huusi ja riehui ja oli kertakaikkiaan täysin mahdoton. Voitte vain arvailla, olinko päässyt sen selkään vielä viikkojenkaan päästä siitä, kun se oli talliimme saapunut. Niin, en.

Vaikka ei ehkä uskoisi, en luovuttanut ja parin vuoden päästä oli tapahtunut jo jonkinlaista edistystä. Tai no, ehkä sekin on liian laimeasti sanottu. Rene on kehittynyt oikeastaan aivan valtavasti. Monet ehdottelivat sen ruunaamista jo heti alkuvaiheessa, mutta enhän minä halunnut. Se oli niin kaunis, halusin siitä jalostusoriin. Siis siinä tapauksessa, jos sen päähän saataisiin jonkinlainen järki. En vieläkään oikein tiedä miten Rene alkoi pikkuhiljaa rauhoittua. Kai se oli uudenlainen, rento hevosseura, jolla oli jo elämänkokemusta eikä enää jaksettu stressata turhista. Sekä tietysti aika ja kärsivällisyys. Rene on oppinut luottamaan minuun, ei ole purrutkaan pitkiin aikoihin ja siitä näkyy muovautuvan aivan loistava yleisratsu. Kärryjäkään se ei pistänyt säpäleiksi kuin ensimmäisen vuoden ajan! Vieraiden ihmisten käsiteltäessä Rene on edelleen hieman varautunut, mutta osaa kyllä rentoutua pikkuhiljaa. Nykyään se kuitenkin on jo jollakin tapaa jopa iloinen, tykkää tutkiskella ympäristöään ja levitellä tavaroita ympäri käytäviä. Melko kekseliäskin se ilmeisesti on, kerran eräs tallityttö kun kivenkovaa väitti sen kierineen lankkutarhojen aitojen ali vehreämmille maille, kun huomasi, ettei pienen fiksauksemme ansiosta enää päässyt hyppäämään yli.

Rene rakastaa toista hevosseuraa ja pörhistelyä. Kovasti se aina komentaa laumaansa ja esittää kovaa jätkää, mutta auta armias mikä hätä on siinä vaiheessa jos se jää yksin tarha-alueelle. Hirveä huuto kavereiden perään. Kyllä se aidoissa pysyy, mutta kovin hermostunut se on. Tammoista Rene ei niinkään välitä sitä pientä pakollista rinnan röyhistelyä lukuunottamatta, mutta pysyy kyllä käsissä vaikka kuinka kaunis neitokainen olisi lähettyvillä.

Ratsastaessa Rene on vaikuttava näky cobimaisen joustavien ja matkaavoittavien liikkeidensä ansiosta. Se jaksaa keskittyä kouluratsastukseen ja hyppää myös esteitä enemmän kuin mielellään. Melkoinen muutos entiseen elämään, kun se ei edes jättänyt varusteita ehjiksi, saati päästänyt minua selkäänsä. Nykyään se on nöyrä ja miellyttämishaluinen ratsu, kunhan vähän vertyy, ja on tottunut kisavilskeeseenkin kiitettävästi. Tosin kisapaikallakin ne pakolliset pörhistelyt pitää suorittaa, mutta kyllä Rene sitten suorituksen aikana yleensä jaksaa olla rauhassa. Kuljetus onnistuu nykyään moitteitta, mutta kengitys tuottaa edelleen hieman vaikeuksia. Ollaan siinäkin toki kehitytty, enää oria ei sentään tarvitse rauhoittaa toimituksen ajaksi, että joku kengittäjä ylipäätään suostuisi menemään lähelle sen takajalkoja. Reneä vain kovasti tuntuu ärsyttävän se, että joku koputtelee sen kavioita oudoilla metallihäkkyröillä, joten vähän pitää sitä hapanta naamaa aina kengittäjälle näyttää. Onneksi tuo vakikengittäjä on jo pojan temppuiluun tottunut, niin ei ota itseensä.

Kun Renestä pienten luottamusongelmien jälkeen paljastui aivan tavallinen, suhteellisen selväpäinenkin hevonen normaaleine orikäyttäytymisineen, on sillä tarkoitus teettää jokunen varsa sen elämän aikana, varsinkin mikäli näyttelymenestys on odotetun laatuista.

Sukutaulu

i. Telynors Jesus 284
kimo, wD, 149cm
ii. Awo Jeremiah iii. Dimhunter
iie. Eurwen
ie. Telynors Rosinelle iei. Dwladus
iee. Seiren AH
e. Wrackspurt
mustankimo, wD, 142cm
ei. Aranrhod eii. Alomost Teberius
eie. SRM Lovesong
ee. Time-Turner H60 eei. Llowyan Rewell
eee. Shape-Shifter Alyssa

Sukuselvitys

Renen suvusta varsinkin isän puolelta löytyy useita todella hyviä nimiä, joilla hienoa menestystä estekentiltä. Itse isällä Telynors Jesusilla on useita mainittavia sijoituksia myös kansainväliseltä tasolta, eikä ulkonäköäkään saa vähätellä. Luonteeltaan se oli miellyttämishaluinen ja lapsirakas. Renen suvusta löytyy lähes luonnottoman paljon kimoja hevosia, sillä se tuppaa varsinkin C- ja D-sektion hevosilla jäämään vähän enemmän taka-alalle. Väri näyttää periytyvän melko helposti jälkipolville.

Wrackspurt, Renen emä taas loisti enemmän koulukentillä ja kärryjen edessä niin yksin kuin useammankin hevosen kanssa. Sillä oli näyttävät liikkeet ja erinomainen ravi, sekä aivan mahtava luonne! Rene jäi emänsä viimeiseksi jälkeläiseksi, kun tämä jäi varsomiseläkkeelle 22-vuoden iässä.

Kuulumisia / valmennukset

Kilpailukalenteri

Näyttelyt
Pvm Kutsu Jaos Luokka Sijoitus Tuomari
15.08.2009 kutsu PKK Hevosoriit 02/09 EO-sert Aksu
23.08.2009 kutsu PKK Hevosoriit 02/07 EO-sert Anne
29.08.2009 kutsu PKK Hevosoriit 01/10 KTK-sert Annundwen
31.05.2010 kutsu PKK Hevosorit ja -ruunat 02/10 EO-sert Anne
13.07.2010 kutsu PKK Hevosorit ja -ruunat BIS1 KTK-sert Nica

Kyseessä on virtuaalihevonen.

Webdesign © annabella 2010